ShopExpressDette er ikke et reklame inlegg, men mer som en ide.

 

ShopExpress er et supert alternativ for å slippe julerushen ikke sant? slippe unna de lange køene med fulle handlekorger. 

For meg som sliter litt med å forstå økonomi og matte, så sliter jeg ofte på butikken. Jeg får nervøst sammenbrudd når jeg skal betale fordi jeg er livredd for at kortet skal bli avslått, at jeg ikke har nok cash, og at andre skal bli irritert om jeg bruker lang tid. Jeg er en person som liker å ta meg god tida for å kunne bearbeide og tenke igjennom hvordan, hvorfor osv. Jeg fikk utbetalt 4800 kroner av NAV for livsopphold. rundt 1000 kroner gikk til mat og lignende på butikken, det andre gikk til ting jeg likte selv, som en bamse, noe til et spill og andre ting. Jeg tenker "jeg har jo så mye så trenger ikke bekymre meg" helt til jeg oppdaget "oi shit.. jeg har bare 50 kroner igjen.."

Det er jo så lekende lett å få ordne samme systemet, eventuelt lignende system, uten å måtte ha samme greia med ekstra kasser du ordner alt selv på. For eksempel om du skal handle, så tenker du "hvor mye har jeg brukt nå??" men du klarer ikke å rekne alt sammen, og du må gå frem og tilbake å sjekke prisene? Jeg har gjort dette tusen ganger og fått masse stygge blikk. Uten at det skal gå utover ansatte som jobber i kasser, så behøver det ikke være shop express, som lar deg gå fortere alene og betale, men at du har et lignende enheter. En enhet som du scanner strekkoder med, så du får oppført på skjermen hvor mye penger du har brukt, sån at du har full kontroll, så slipper du en ekstra overraskelse når du sjekker kvitteringen.

Jeg bruker å mase på mamma og pappa om å kjøre til kjøpesenteret hvor de har shop express på coop obs, fordi der føler jeg at jeg kan ha kontroll på pengene mine og hvor mye jeg bruker av det jeg har på kontoen. Når jeg handler på bunnpris så er jeg livredd for å ikke ha råd, så jeg kjøper mye mindre en jeg egentli kan, men når jeg kommer hjem så tenker jeg "skulle kansje hatt litt mer.." fordi det ikke holder i de antatte dagene jeg beregnet. Jeg er en person som er livredd for å spørre mine foreldre om tenester, om å kjøre til butikken, fordi vi bor 10 minutter med bil (pluss minus) så det blir ikke lett å bare skaffe noe du trenger.

 

 Et system hvor vi kan ha oversikt over hvor mye vi har kjøpt og kosten, hadde vert helt ypperlig for folk som sliter med dyskalkuli eller bare retogslett er flink til å bruke mer penger en de tror. Jeg vet jeg hadde hatt godt bruk for det..

 

#ShopExpress #Coop #Bunnpris #Dyskalkuli #Angst #Norge #Betaling #Økonomi #Matte #Saldo


 

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Khaleesi

Khaleesi

19, Ørskog

La oss kalle meg Khaleesi. Jeg er en ny blogger, skriver litt om hva som helst, litt for å blåse ut litt frustrasjon, for å skrive litt om hverdagen kansje? hvem vet. ikke jeg! :)

Kategorier

Arkiv

hits